عکاسی با موبایل - عکاسی با گوشی

برای عکاسی با موبایل ای عکاسی با گوشی‌ های هوشمندتان ابتدا باید همان موارد الزامی در عکاسی را رعایت کنید، یعنی دید عالی برای به تصویر کشیدن ایده‌ها، نورپردازی و درک عمیق از عکاسی. اما ترفندهایی وجود دارند که می‌توانند عکس‌های شما را از عکس‌های ساده و گاهی بد به عکس‌هایی عالی و جالب بدل کنند. در ادامه با ترفندها و تکنیک‌های ساده‌ی عکاسی با موبایل، همراه ما باشید.

 

نکات عکاسی با موبایل : 

1- از شبکه بندی خطوط راهنما، برای تعادل عکستون استفاده کنین.

یکی از ساده‌ترین و در عین حال بهترین راه‌ها برای ارتقای عکاسی با موبایل اینه که خطوط راهنما رو روشن کنین. در این حالت، تعدادی خط روی صفحه موبایل شما نمایان می‌شود. این خطوط بر اساس قانون یک سوم تنظیم شدن. این قانون، یه قانون عکاسیه که میگه عکس‌ها باید به سه قسمت تقسیم بشن. هم در راستا افقی و هم در راستای عمودی. در نتیجه مساحت عکس به ۹ بخش تقسیم میشه.

بر اساس این تئوری، وقتی که سوژه‌های اصلی رو روی نقاط تلاقی یا در امتداد این خطوط قرار بدین، عکس نهایی شما به تعادل میرسه. همچنین بینندگان خیلی بیشتر با اون ارتباط برقرار میکنن و در نگاه اول توجهشون به سوژه جلب میشه.

1- برای روشن کردن شبکه بندی…

  • آیفون: به Settings برید. گزینه Photos & Camera رو انتخاب کنید و Grid رو روشن کنید.
  • سامسونگ گلکسی: اپ دوربین رو اجرا کنین و به بخش Settings برین. با کمی پایین رفتن به گزینه Grid Lines میرسید که باید روشنش کنید.

2- فوکوس دوربین رو تنظیم کنین.

دوربین موبایلهای امروزی، به طور اتوماتیک روی پیش زمینه فوکوس میکنه. یعنی هرچیزی که در فضای جلوی دوربین قرار داره. نکته اینجاست که در همه عکسها، یک سوژه مشخص و واضح نداریم. برای تنظیم فوکوس روی جایی که مد نظرتونه، روی همون قسمت از کادر ضربه بزنین.

اگر سوژه عکاسی شما در حال حرکت باشه، تعقیب و فوکوس مجدد روی اون برای دوربین سخت میشه. باید دقیقا قبل از عکس گرفتن با موبایل ، دوباره روی سوژه ضربه بزنین تا فوکوس مجددا تنظیم بشه. اگر فوکوس به درستی تنظیم بشه، باید یک دایره یا یک مربع نشون داده بشه که درواقع فوکوس اصلی عکس همونجاست.

3- روی یک سوژه فوکوس کنید.

بسیاری از عکس‌های عالی، فقط شامل یک سوژه اصلی و جذاب هستن. پس وقتی که از یک سوژه عکس میگیرین، کمی بیشتر زمان بذارین و سعی کنین کادربندی بهتری داشته باشین. بعضی از عکاس‌های حرفه‌ای میگن که سوژه نباید کل کادر رو بپوشونه. در واقع دو سوم عکس باید فضای منفی باشه و یک سوم سوژه. این کار باعث میشه سوژه بیشتر به چشم بیاد.

مطمئن بشید که حتما روی صفحه گوشی ضربه بزنین تا فوکوس، دقیقا روی سوژه تنظیم بشه. با این کار مطمئن میشین که سوژه داخل فوکوس بوده و نورسنجی هم درست انجام شده.

فوت کوزه گری: بعد از عکاسی با موبایل ، میتونید از فیلترها واپلیکیشن‌های ادیت، برای بهبود عکستون استفاده کنید. برای تصحیح کادربندی، عکس رو کراپ کنید. همچنین میزان نوردهی، کنتراست و اشباع رنگ هم مستقیما قابل تغییر هستن؛ همگی از طریق خود گوشی!

4- داخل عکس، فضای منفی داشته باشین

“فضای منفی” به طور ساده به نواحی اطراف و بین سوژه‌ها گفته میشه. این فضاهای منفی میتونن یک عکس رو از “خوب” به “عالی” تبدیل کنن.

موقع عکاسی با گوشی وقتی عکس شما شامل فضای خالی زیادی باشه، سوژه اصلی برجسته‌تر شده و واکنش قوی‌تری از بازدیدکنندگان می‌گیرد. فضای منفی چجوری نمایش داده میشه؟ معمولا به شکل فضای گسترده آسمون، آب، یه زمین خالی یا یه دیوار بزرگ نمایش داده میشه. مثل عکسهای زیر:

5- پرسپکتیوهای متفاوت پیدا کنین.

موقع عکاسی با گوشی از یک زاویه خاص و غیرقابل انتظار، میتونه عکسها رو موندگار کنه. با اینکار میشه به عکس‌ها عمق یا ارتفاع مجازی داد. در واقع یه جور خطای دید به وجود میاد. همچنین موجب برجسته شدن بیشتر عکس میشه. با موبایل، میشه به راحتی عکس‌هایی مستقیم رو به بالا یا صاف رو به پایین گرفت.

سعی کنین گوشی رو مستقیم رو به بالا بگیرین و از آسمون به عنوان فضای منفی استفاده کنین. مثل عکس پایین. یا میتونین کمی زاویه رو به پایین به گوشی بدین و عکس بگیرین.

فوت کوزه گری: اگر موقع عکاسی با موبایل حس کردین پرسپکتیو عکس کج یا اریب هست، از اپلیکیشن SKRWT استفاده کنین. این برنامه، خطوط رو صاف و تمیز درمیاره.

6- از بازتاب‌ها و رفلکت‌ها استفاده کنین.

حس خیلی لذت بخشی در دیدن بازتاب آسمون توی آب هست. یه دلیل وجود داره که ما انقدر از چنین صحنه‌هایی خوشمون میاد. و اون اینه که چشم انسان ناخودآگاه به سمت بازتاب‌ها کشیده میشه. پس دنبال فرصت‌هایی باشین که چنین صحنه‌های جذابی را موقع عکاسی با موبایل پیدا کنین.

چیزهای خیلی زیادی هستن که میشه از اونها بازتاب گرفت. گودال‌ها، حوضچه‌های بزرگ آب، آینه‌ها، عینک آفتابی، لیوان‌های نوشیدنی و سطوح فلزی تعدادی از اونهاست.

7- از خطوط راهنما استفاده کنین.

در بعضی از عکسها، خطی وجود داره که چشم مخاطب رو هدایت میکنه تا در بخش مشخصی از کادر حرکت کنه. به این خط ها، خطوط راهنما میگن. این خطها ممکنه مستقیم یا منحنی باشن. مثل راه پله‌ها، نمای ساختمان‌ها، ریل قطار، جاده‌ها یا حتی یک مسیر داخل جنگل.

خطوط راهنما برای عمق دادن به عکس عالی عسات. و میتونن عکسهای شما رو هدفمند کنن. حتی اگر به شکل کاملا تصادفی یکی از این خطوط رو توی عکستون داشته باشین.

8- در هنگام عکاسی با گوشی به دنبال ایجاد تقارن باشین.

تقارن میتونه به این شکل تعریف بشه: “یک مفهوم مبهم از هارمونی، تعادل و نسبت‌های هماهنگ.” عکسهای متقارن، فوق‌العاده زیبا و بی نقص به نظر میرسن. درضمن، تقارن یکی از آسون‌ترین روشهای کادربندی و ترکیب بندی عکسه.

در عکاسی، منظور ما از تقارن اینه که بتونیم عکس رو به دو بخش مساوی و کاملا مشابه تقسیم کنیم. در واقع هر بخش، قرینه بخش دیگه‌ست. این مورد کمی با بازتاب‌ها تفاوت داره. ممکنه تقارن به شکل طبیعی وجود داشته باشه (مثل عکس راه پله در پایین). یا اینکه عکاس خودش تقارن رو به وجود بیاره (مثل اولین عکس پایین از اریک کریستین).

و یادتون باشه! از خطوط راهنما در نکته ۱ استفاده کنین تا همه چیز کاملا در تقارن باشه.

 

الگوهای تکراری هم خیلی چشم نواز هستن. جاهایی الگوی تکراری داریم که المان‌های گرافیکی قدرتمند، مرتبا تکرار بشن. مثل تکرار خط‌ها، اشکال هندسی، فرم‌ها و رنگ‌ها. این الگوها میتونن تاثیر بصیر خیلی قوی داشته باشن. مثلا عکاسی از یک زمین کاشی کاری شده، خیلی زیبا میشه. همچنین همیشه حواستون به تشکیل طبیعی این الگوها باشه تا سریع ازشون عکس بگیرین. مثل بالا رفتن شراره های آتش.