آیا تا‌کنون به صفحه کلید کامپیوتر خود و شیوه ی چینش آن نگاه کرده‌اید؟ بنظرتان چرا به این شیوه چیده شدند؟ چه کسی این چینش را پیشنهاد داده است؟

 

استفاده ازABCDEFG  نسبت به QWERTY منطقی تر بنظر می‌رسد؛ با ما همراه باشید تا متوجه شوید چرا طراحان این‌ چنین فکر نمی‌کردند.
برای رسیدن به پاسخ این سوال لازم است تا برگردیم به تاریخچه‌ی صفحه کلید و  چگونگی پیدایش آن.
از میان تمام مدارک موجود، برای اولین بار این ژاپنی‌ها بودند که ایده‌ی اصلی را پیشنهاد دادند. و اما چه فرضیه‌ای ؟
 فرضیه 1. صفحه کلید بر اساس میزان استفاده از هر حرف چیده شده تا سرعت تایپ بالا رود.
 این ایده‌ی خیلی خوبی است؛ طراحان می‌بایست میزان اهمیت استفاده از هر حرف  را تشخیص دهند و درصد استفاده را، به نسبت حروف‌های دیگر در کناریکدیگر  بچینند؛ به این طریق میتوان مطمئن شد که مثلا دست چپ از دست راست کار  بیشتری نمی کند.
 
 فرضیه 2. این طرح برگرفته از دوران ماشین تحریر است؛ و به این منظور طراحی شده تا ماشین دچار مشکل نشود.
این فرضیه با اولی در تقابل است؛ به این صورت که ترتیب QWERTY باعث می‌شد که تایپیست‌ها با سرعت کمتری تایپ کنند که این موجب می‌شد دستگاه فشار کمتری را متحمل شود و در نتیجه خراب نشود.
 
( دو فرضیه بالا شاید همانطور که حدس زده‌اید رد شدند! )
بیشتر بخوانید: اینترنت و هویت اجتماعی
در اصل، این طراحی از مهندسان مورس کد گرفته شده. انتظار  نداشتید؟ برای توضیح این موضوع باید مراجعه ‌کنیم به جیمی استمپ که در این  زمینه تحقیقاتی در زمینه‌ی فرضیه‌های ژاپنی انجام داده:
 
« سیستم QWERTY  در واقع به‌دلیل استفاده از ماشین تحریر به وجود آمد و  تایپیست‌های ابتدایی و اپراتور‌های تلگراف که نیازمند تایپ سریع بودند؛ با  این وجود از چینش حروف الفبا خیلی راضی نبودند و ادعا می‌کردند که این  ترتیب باعث سردرگمی و عدم کارایی شان برای تبدیل مورس کد می‌شد. در اصل  صفحه کلید ماشین تحریر طی سال‌های متوالی و به مرور از طریق بازخورد  اپراتور‌ها‌ی مورس کد توسعه یافت.
 پیشنهاد خرید: کیبورد کامپیوتر جنیوس
 
این تکامل جالب بنظر می‌رسد؛ ولی حالا که از مورس کد به آیفون‌های امروزی رسیده‌ایم شاید وقت یک تغییر دیگر رسیده باشد. الفبای ZXCVB  !

 

 

منبع