تفاوت اسپیکر بلوتوثی و اسپیکر WI-FI
اسپیکرهای WIFI و بلوتوثی هر دو در دستهی اسپیکرهای بیسیم قرار میگیرند و ویژگیهای مشابهی دارند با این حال نوع کارکرد آنها با یکدیگر متفاوت است. اسپیکرهای بلوتوث برای وصل شدن به دستگاه مادر با سرعت بیشتری عمل میکنند اما حتما باید در فاصلهی کمی از دستگاه قرار داشته باشند. چرا که بلوتوثها برای ارسال سیگنالهای کوچک طراحی شدهاند و بسته به نسخهی بلوتوث حداکثر تا ۱۰ متر را پوشش میدهند. این در حالی است که فاصلهی مناسب از اسپیکرهای WIFI بر اساس قدرت ارسال سیگنال وای فای دستگاه شما تعیین میشود و بسته به این قدرت میتواند بیشتر یا کمتر باشد.
تفاوت بعدی این اسپیکرها در کیفیت پخش آنهاست. از آنجا که بلوتوث برای ارسال سیگنالهای صوتی آنها را فشرده سازی میکند در برخی از مدلهای ارزان یا بیکیفیت اسپکیر بلوتوثی، کیفیت صدا با افت مواجه میشود که این مشکل در نوع وای فای وجود ندارد. با این حال بیشتر اسپیکرهایی که با بلوتوث کار میکنند دارای کیفیت استریو و بعضا HD هستند که این مشکل را بهطور کامل برطرف میسازد.
چه موقع به جای اسپیکر WI-FI باید از اسپیکر بلوتوثی استفاده کنیم؟
هنگامی که پای خانه ماندن در میان باشد اسپیکرهای وای فای بیرقیب به نظر میرسند. اما در زمان حرکت، سفر و پیک نیکهای خانوادگی، هیچ دستگاهی قادر به رقابت با اسپیکرهای بلوتوثی نیست. چرا که حداکثر کشش وای فای برای اتصال به دستگاه شما ۴۶ متر است و نمیتوانید آن را با خود به هر کجا که تمایل دارید ببرید. بلوتوثها برای فعالیت نیازی به اتصال به اینترنت ندارند. کافی است آنها را با دستگاه مادر همگام کنید تا از موسیقی دلنشین در تمام مسیر لذت ببرید. درواقع اگر شما علاقهای به دردسر ندارید و میخواهید یک دستگاه متنوع و خوب برای استفاده در خانه و ماشین داشته باشید، اسپیکر بلوتوث بهترین انتخاب برای شماست.
مزایای این محصولات
اسپیکرهای بلوتوثی منبعی از مزایای گوناگون هستند که هر یک لزوم خرید آنها را به ما گوشزد میکند اما اگر از قابلیت حمل آسان آنها عبور کنیم مزایایی که در ادامه نام میبریم، مهمترین مزایای یک اسپیکر بلوتوث هستند:
- بیسیم بودن: استفاده از تکنولوژی بلوتوث در این اسپیکرها شما را از شر سیمها و کابلهای دست و پاگیر خلاص خواهد کرد. با اینکه برخی از انواع اسپیکر بلوتوث قابلیت پشتیبانی از کابل AUX را نیز دارند اما شما میتوانید بدون زحمت حمل سیمهای گوناگون از آن استفاده کنید.
- صدای پرقدرت: با اینکه اسپیکرها گجتهایی کوچک هستند، اما کیفیت و قدرت صدای آنها فوقالعاده است و در آنها از باندهای بسیار پرقدرت استفاده شده است. بنابراین میتوانید از آنها در فضاهای بزرگ و شلوغ نیز استفاده کنید.
- کم مصرف بودن: این گجتها مصرف انرژی بسیار پایینی دارند و حتی قدرت بالای باندهای آنها مانع این رویکرد خاص در مصرف انرژی نمیشود. باتریهای قابل شارژ باکیفیت اسپیکرها به راحتی میتوانند تا چندین ساعت بدون وقفه برایتان کار کنند.
- چندکاره بودن: همانطور که پیشتر هم به آن اشاره کردیم، این اسپیکرها تنها برای گوش دادن به موسیقی نیستند و میتوانند برای ضبط صدا نیز استفاده شوند.
- عدم نیاز به نصب: استفاده از اسپیکرهای بلوتوث نیازی به نصب نرم افزار خاصی ندارد و کافی است با روشن کردن بلوتوث اسپیکر و دستگاه مادر، آنها را به یکدیگر معرفی کنید و از کارکرد بینظیر اسپیکرتان لذت ببرید.
- تنوع قیمت: تنوع اسپیکرها باعث شده است تا آنها برای هر بودجهای مناسب باشند و در طیف قیمتی بسیار وسیعی به بازار عرضه شوند. پس هر شخصی میتواند یک اسپیکر بلوتوث داشته باشد.
معایب این اسپیکرها
این اسپیکرها در کنار مزایای بسیار زیاد خود دارای معایبی هستند که آشنایی با آنها خالی از لطف نیست:
- در فاصلهی مشخصی از دستگاه مادر کار میکنند و در صورت فاصله گرفتن بیش از حد از دستگاه اصلی، ارتباط آن با گوشی شما قطع خواهد شد.
- تماسها و رویدادهای تلفن همراه شما با پخش موسیقی این اسپیکرها تداخل ایجاد خواهد کرد. برای مثال با زنگ خوردن تلفن همراه، موسیقی شما نیز قطع خواهد شد.
همچنین بخوانید: بلندگو شیائومی هوشمند Mi AI