برای همه ما پیش آمده که بخواهیم گوشی یا سایر گجتهای خود را تمیز کنیم، اما نتوانیم به شکل درست و کامل این کار را انجام دهیم. وسیلههایی که معمولا همه جا همراه ما هستند در معرض انواع آلودگیها قرار میگیرند و گرد و خاک لابهلای شیارها و منافذ آنها نفوذ میکند. تمیز کردن گوشی و سایر دستگاهها از این آلودگیها به سادگی امکانپذیر نیست. مثلا شاید بارها تلاش کرده باشید تا ذرات خاک را از سوراخهای اسپیکر گوشی بیرون بکشید، اما با این کار به اسپیکر آسیب برسانید.
تصور کنید که گوشی خود را بهتازگی هم خریداری کرده باشید؛ اوضاع واقعا ناراحتکننده خواهد بود.اما چاره کار چیست؟ وقتی گوشی یا گجتی که زیاد از آن استفاده میکنیم کثیف شود باید چه کار کنیم؟
اسپیکرها را با پُرزگیر تمیز کنید
بگذارید با همان اسپیکر که مثالش را هم زدیم شروع کنیم. بلندگوهای گوشی بخش بسیار مهمی هستند و برای کارهای مختلف مثل گوش دادن به موسیقی مورد استفاده قرار میگیرند. اما بلندگوها بهخاطر خاصیت مغناطیسی که دارند، بهراحتی گرد و خاک معلق در هوا را به خودشان جذب میکنند و پس از مدتی میبینید که سوراخهای اسپیکر کاملا بسته شدهاند. اگر بخواهید برای تمیز کردن این بخش از دستمالهای معمولی استفاده کنید احتمالا اوضاع را بدتر هم خواهید کرد، چون این دستمالهای پرزهای ریزی دارند که خودشان آماده جذب شدن به اسپیکر گوشی شما هستند!
در این شرایط چاره کار استفاده از یک پرزگیر است. پرزگیرها معمولا دارای یک صفحه کاغذی نسبتا چسبناک هستند که روی غلتک قرار دارد و برای گرفتن پرزهایی که پس از شستشو روی لباسها مینشینند استفاده میشوند. شما میتوانید از یک پرزگیر استفاده کنید و آن را به آرامی روی اسپیکر گوشی خود بچرخانید تا تمام گرد و خاک را به خودش جذب کند. اگر این کار را بهصورت مرتب و هر هفته انجام دهید میتوانید آسوده خاطر باشید که هرگز سوراخهای اسپیکرتان بسته نمیشوند و کیفیت صدای گوشی شما کاهش پیدا نمیکند.
هندزفری را با مسواک پاک کنید
مسواک کلا وسیله مفیدی است. نهتنها برای تمیز کردن دندانها میتوانید از آن استفاده کنید، بلکه برای رفع آلودگی از هندزفری و ایربادها نیز کاربرد دارد. هندزفریها معمولا دارای سوراخها و سطوحی هستند که به راحتی نمیتوانید به آنها دسترسی داشته باشید. اما مسواک بهخاطر برس کوچک و نرمی که دارد میتواند این سوراخهای ریز را تمیز کند.
برای شروع کار پیشنهاد میکنیم که یک پارچه روی میز یا زمین پهن کنید و سپس هندزفری را از گوشی جدا کرده و روی پارچه بگذارید. حالا میتوانید با یک مسواک به آرامی قسمتهای مختلف هندزفری مثل سیم، دکمهها و گوشی آن را تمیز کنید. فقط باید حواستان باشد که مسواک را خیس نکنید، چون آب میتواند به بخشهای حساس هندزفری نفوذ و آن را خراب کند. در ضمن موقع تمیز کردن گوشیها، یعنی قسمتهایی که صدا از آنجا خارج میشود، باید مراقب باشد که با عجله و سریع مسواک را حرکت ندهید، چون ممکن است آلودگی به داخل سوراخها نفوذ کند و اوضاع بدتر شود. از همین روش میتوانید برای تمیز کردن گوشی هم استفاده کنید. مثلا اسپیکرها، جای سیمکارت و دکمههای کنترل صدا بخشهایی هستند که با مسواک به آسانی تمیز میشوند.
وقتی کارتان با مسواک تمام شد میتوانید آن را با کمی شوینده یا حتی جوش شیرین ضدعفونی کنید تا برای دفعه بعدی بتوانید مجددا از آن برای تمیز کردن گوشی استفاده کنید. در ضمن استفاده از مسواک با برس نایلونی گزینه بهتری است؛ چون نایلون الکتریسیته ساکن را از بین میبرد و تمیزکاری بهتر انجام میشود. برای آموزش تمیز کردن هندزفری و هدفون میتوانید به این مطلب مراجعه کنید.
سیمها را با پاککن تمیز کنید
تمیز کردن سیمها کار واقعا سختی است و هر چیزی روی آنها جواب نمیدهد. حتی استفاده کردن از تمیزکنندههای حاوی الکل میتواند اوضاع را بدتر کند و به وسیله شما آسیب برساند. مشکل دیگری که وجود دارد این است که پس از این تمیزکاریها، سیمها معمولا چسبنده میشوند یا حتی از کار میافتند. ولی راهحل این مشکلی وسیله کوچکی است که معمولا روی میز کار همه پیدا میشود: پاککن! با پاککن خیلی راحتتر از آنچه که فکرش را بکنید میتوانید چرکها و کثیفی روی سیمها را از بین ببرید و آنها را مثل روز اولشان تمیز کنید. موقع استفاده از پاککن سعی کنید سیم را روی یک سطح صاف و محکم با دو انگشت نگه دارید و سپس فاصله بین دو انگشت را به آرامی پاککن بکشید. این کار را تا جایی ادامه دهید که تمام بخشهای سیم را تمیز کنید.
جک هدفون را با یک فرچه دندان تمیز کنید
فرچه دندان وسیلهای کوچک است که معمولا برس گردی دارد و برای تمیز کردن فضای خالی بین دندانها از آن استفاده میشود. ولی انگار این فرچهها را دقیقا برای جک هدفون گوشی ساختهاند! سایز فرچه با سوراخ جک 3.5 میلیمتری هدفون کاملا همخوانی دارد و به همین دلیل بهترین گزینه برای تمیز کردن این بخش است. البته این کار را آرام و با احتیاط انجام دهید تا به گوشی خود آسیب نزنید. ضمنا حتما قبل از شروع به این کار گوشی را خاموش کنید.
کیبورد خود را با نوار چسب تمیز کنید
تقریبا همه ما زمان زیادی را پای کامپیوتر و مقابل کیبورد میگذرانیم. موقع بازی کردن، گشت و گذار در اینترنت، کار کردن و حتی درس خواندن با کیبوردها سروکار داریم. حتی موقع غذا خوردن هم دقیقا جلوی کیبورد نشستهایم. نتیجه این میشود که لای دکمههای کیبوردمان معمولا انواع و اقسام خوراکیها و ذرات ریز جمع میشوند که پاک کردنشان کار آسانی نیست.
برای تمیز کردن کیبورد بهترین گزینه نوار چسب است. حتی میتوانید از کاغذهای یادداشت چسبدار هم برای این کار استفاده کنید. کافی است قسمت چسبدار این کاغذها را روی دکمهها و در فاصله بین آنها بگذارید و سپس بردارید. خواهید دید که تمام گرد و خاک و ذرات دیگر به چسب یا کاغذ میچسبند و کیبورد شما خیلی زود تمیز میشود.
صفحه گوشی را با پارچه مایکروفایبر پاک کنید
یکی از اشتباهاتی که معمولا موقع پاک کردن صفحه گوشی انجام میدهیم، استفاده از پارچههای خشک و ضخیم، کاغذ یا دستمال کاغذی است. این کار شاید در ظاهر صفحه گوشی را پاک کند، اما خراشهای ریزی روی آن باقی میگذارد که به مرور آشکارتر میشوند. بهترین چیز برای پاک کردن صفحه گوشی یک پارچه یا حوله مایکروفایبر است. این پارچهها درست مانند دستمال کاغذی کاربردی هستند و به سادگی صفحه را تمیز میکنند، اما هیچ خط و خشی روی آن باقی نمیگذارند.
بهعنوان یک گزینه جایگزین میتوانید از فیلتر قهوه هم استفاده کنید. این فیلترها معمولا بافت دستمالی ندارند و به همین خاطر صفحه را خط نمیاندازند.
پورت USB را با یک تمیزکننده دستساز پاک کنید
درست مانند جکهای هدفون، درگاههای USB هم بسیار حساس هستند و برای تمیز کردن آنها باید خیلی مراقب باشید. معمولا وسیلهای که بتوانید با آن یک پورت USB را تمیز کنید پیدا نمیشود، به همین خاطر ما توصیه میکنیم که خودتان یک ابزار ساده برای این کار بسازید. میتوانید یک میله نازک پلاستیکی بردارید و نوک آن را با چسب بهطور یکنواخت آغشته کنید. سعی کنید چسب مایع را طوری روی نوک میله بمالید که شبیه یک گوشپاککن شود (البته خیلی نازکتر.) زمانی که چسب کاملا خشک شد میتوانید میله را به آرامی داخل پورت USB فرو کنید و با حرکات نرم آن را تمیز کنید.
اگر گوشی شما صفحه شیشهای دارد برای پاک کردنش از کاغذ استفاده کنید
برای پاک کردن گوشی هایی که صفحهنمایش شیشهای دارند باید خیلی مراقب باشید، احتمال ضربه خوردن و شکست شیشه زیاد است. اما خبر خوب آنکه برای تمیز کردن این نوع نمایشگرها نیاز به هیچ وسیله یا محصول عجیب و غریبی ندارید، چون خیلی راحت میتوانید با یک تکه کاغذ این کار را انجام دهید. حتی برای از بین بردن خشهای کوچک هم میتوانید کاغذ را با حرکات چرخشی روی صفحه بکشید و خواهید دید که پس از چند دقیقه این خشها محو میشوند.
نکته مهم این است که کاغد فقط روی صفحات شیشهای جواب میدهد و برای نمایشگرهایی از جنس پلاستیک یا کریستال مایع نباید از آن استفاده شود. این نوع صفحات را میتوانید به شیوههای دیگری پاک کنید. مثلا برای کریستال مایع میتوانید از ترکیب آب مقطر و سرکه به همراه یک پارچه نرم (ترجیحا از جنس مایکروفایبر) استفاده کنید.
همچنین بخوانید:
یکی دیگر از روشهای جالبی که میتوانید با آن خط و خشهای روی نمایشگرها را از بین ببرید استفاده از واکس پولیش است. برای این کار میتوانید مقدار کمی واکس را روی محلی که خش دارد بمالید و سپس با پارچه نرم آن محل را به مدت چند دقیقه ماساژ دهید. سپس خشها بهشکل معجزهآسایی پاک میشوند.
این چند روش برای پاک کردن گوشی ، تبلت و سایر گجتهای پراستفاده بودند. اگر میخواهید همیشه دستگاه شما تمیز بماند، این روشها را هر یک یا دو هفته یکبار تکرار کنید. متاسفانه راهی وجود ندارد که جلوی کثیف شدن دستگاه را بگیریم، پس بهتر است همیشه به فکر تمیز کردن آن باشیم.
آیا شما هم روش خاصی برای تمیز کردن گوشی بلد هستید؟